ALGEMENE en ESTHETISCHE TANDHEELKUNDE
GHEKIERE PETER

De website van tandarts Ghekiere maakt gebruik van cookies.   Meer info   AKKOORD

Wat is zuigflescaries?

Het woord zegt het al, zuigflescariës zijn gaatjes die veroorzaakt worden door het regelmatig sabbelen op een zuigfles met zoete inhoud. Lurken aan een zuigfles is net zo erg als zuigen op een snoepje!

Een beetje zoet is al voldoende voor een zuurstoot. We maken daarom geen onderscheid tussen de verschillende dranken. Bijna alle drankjes bevatten suiker, ook vruchtensappen, melk en hoestdrankjes.

Uitzonderingen zijn water en thee zonder suiker.Normaal komt cariës in de groeven van de tanden voor en daar waar de tanden tegen elkaar aan staan.

Bij zuigflescariës zitten de gaatjes juist op de vrije gladde vlakken van de snijtanden in de bovenkaak. Het is moeilijk om te zien of je baby zuigflescariës krijgt.

Ga dus vroeg met je kind naar de tandarts, hij kan ontdekken of er zwakke plekjes in het gebit zitten, die gaatjes kunnen worden.

Vooral een flesje met iets zoets of zelfs melk voor in bed is slecht. 's Nachts werken de lichaamsfuncties trager, er ontstaat dan een verhoogd risico op gaatjes... Het juiste moment voor het eerste bezoek aan een tandarts is rond het derde levensjaar.

bvba Tandartsenpraktijk | Peter Ghekiere | Torhoutsesteenweg 185 | 8400 Oostende
Tel. +32 (0)59 70 34 53 | Fax. +32 (0)59 70 53 27 | info@tandartsghekiere.be